ads2

ads3

Novopazarske Mantije Recept

Novopazarske mantije recept ~ Ali se u ostalim delovima Srbije mahom u pekarama mogu kupiti i mantije filovane svinjskim mesom pa i sirom ali i kombinacijom zelja i sira. Recept za Novopazarske mantije se priprema ovako Za testo.
as we know it recently is being searched by consumers around us, maybe one of you personally. Individuals now are accustomed to using the net in gadgets to view video and image information for inspiration, and according to the title of this post I will discuss about Novopazarske Mantije Recept Pazarske mantije poznate su kao jelo koje ukusom podseća na burek a izgledom na.

If you are searching for Novopazarske Mantije Recept you've come to the perfect place. We have 20 graphics about novopazarske mantije recept adding images, photos, photographs, backgrounds, and more. In these webpage, we additionally have number of images out there. Such as png, jpg, animated gifs, pic art, logo, blackandwhite, transparent, etc.

Novopazarske mantije recept

Novopazarske mantije recept ~ Mantije redjati u podmazanu posudu za pečenje. Mantije redjati u podmazanu posudu za pečenje. Mantije redjati u podmazanu posudu za pečenje. Ostaviti pokriveno da stoji pola sata. Ostaviti pokriveno da stoji pola sata. Ostaviti pokriveno da stoji pola sata. Nakon toga preliti prelivom od jogurta i belog luka. Nakon toga preliti prelivom od jogurta i belog luka. Nakon toga preliti prelivom od jogurta i belog luka.

Pazarske mantije recept za mantije sa mesom. Pazarske mantije recept za mantije sa mesom. Pazarske mantije recept za mantije sa mesom. Testo umesiti zatim ostaviti da odstoji. Testo umesiti zatim ostaviti da odstoji. Testo umesiti zatim ostaviti da odstoji. NOVOPAZARSKE MANTIJE RECEPT Iznenađujuće jednostavno. NOVOPAZARSKE MANTIJE RECEPT Iznenađujuće jednostavno. NOVOPAZARSKE MANTIJE RECEPT Iznenađujuće jednostavno.

Ovo je recept koji se prenosi s kolena na koleno Sutra je prvi Svetski dan knedli koji je nastao na inicijativu Srbije. Ovo je recept koji se prenosi s kolena na koleno Sutra je prvi Svetski dan knedli koji je nastao na inicijativu Srbije. Ovo je recept koji se prenosi s kolena na koleno Sutra je prvi Svetski dan knedli koji je nastao na inicijativu Srbije. Peći na 200 stepeni 25-30 minuta. Peći na 200 stepeni 25-30 minuta. Peći na 200 stepeni 25-30 minuta. Ovo je recept koji sam dobila u Novom Pazaru. Ovo je recept koji sam dobila u Novom Pazaru. Ovo je recept koji sam dobila u Novom Pazaru.

NAPRAVITE NOVOPAZARSKE MANTIJE. NAPRAVITE NOVOPAZARSKE MANTIJE. NAPRAVITE NOVOPAZARSKE MANTIJE. Za to vreme napraviti nadev od mesa i luka i to dobro začiniti. Za to vreme napraviti nadev od mesa i luka i to dobro začiniti. Za to vreme napraviti nadev od mesa i luka i to dobro začiniti. RECEPT Pazarske mantije poznate su kao jelo koje ukusom podseća na burek a izgledom na male lopticeOno što pazarske mantije čini specifičnom jelom je tradicionalan način. RECEPT Pazarske mantije poznate su kao jelo koje ukusom podseća na burek a izgledom na male lopticeOno što pazarske mantije čini specifičnom jelom je tradicionalan način. RECEPT Pazarske mantije poznate su kao jelo koje ukusom podseća na burek a izgledom na male lopticeOno što pazarske mantije čini specifičnom jelom je tradicionalan način.

600 g brašna tip 400. 600 g brašna tip 400. 600 g brašna tip 400. Tradicionalno jelo jedinstvenog ukusa VIDEO Naslovna Najnovije Još. Tradicionalno jelo jedinstvenog ukusa VIDEO Naslovna Najnovije Još. Tradicionalno jelo jedinstvenog ukusa VIDEO Naslovna Najnovije Još. 800 gr brašna 1-2 kašičice soli 2 supene kašike ulja 500 ml mlake vode. 800 gr brašna 1-2 kašičice soli 2 supene kašike ulja 500 ml mlake vode. 800 gr brašna 1-2 kašičice soli 2 supene kašike ulja 500 ml mlake vode.

POTREBNI SASTOJCI ZA TIJESTO. POTREBNI SASTOJCI ZA TIJESTO. POTREBNI SASTOJCI ZA TIJESTO. Mantije poređajte u podmazan pleh ili tepsiju. Mantije poređajte u podmazan pleh ili tepsiju. Mantije poređajte u podmazan pleh ili tepsiju. 500 gr mlevena mesa. 500 gr mlevena mesa. 500 gr mlevena mesa.

Recept za Novopazarske Mantije. Recept za Novopazarske Mantije. Recept za Novopazarske Mantije. Evo i recepta za najpoznatije Telegrafrs zadržava sva prava nad sadržajem. Evo i recepta za najpoznatije Telegrafrs zadržava sva prava nad sadržajem. Evo i recepta za najpoznatije Telegrafrs zadržava sva prava nad sadržajem. Novopazarske mantije su kraljica svih pita. Novopazarske mantije su kraljica svih pita. Novopazarske mantije su kraljica svih pita.

Poznate su Novopazarske i Sjeničke mantije a ovo je sada recept za prave Bosanske MantijeKod nas u Bosni pite su omiljeno jelo tako da obavezno probajte mantije. Poznate su Novopazarske i Sjeničke mantije a ovo je sada recept za prave Bosanske MantijeKod nas u Bosni pite su omiljeno jelo tako da obavezno probajte mantije. Poznate su Novopazarske i Sjeničke mantije a ovo je sada recept za prave Bosanske MantijeKod nas u Bosni pite su omiljeno jelo tako da obavezno probajte mantije. Novopazarske mantije mantije jelo meso recept hrana i piće hrana zdravlje tradicija tradicionalna jela ishrana kuhinja teletina pavlaka beli luk crni luk testo. Novopazarske mantije mantije jelo meso recept hrana i piće hrana zdravlje tradicija tradicionalna jela ishrana kuhinja teletina pavlaka beli luk crni luk testo. Novopazarske mantije mantije jelo meso recept hrana i piće hrana zdravlje tradicija tradicionalna jela ishrana kuhinja teletina pavlaka beli luk crni luk testo. 1 supena kašika soli. 1 supena kašika soli. 1 supena kašika soli.

Potrebno je da se testo dobro izmesi. Potrebno je da se testo dobro izmesi. Potrebno je da se testo dobro izmesi. Novopazarske mantije Nepečene i pečene mantije. Novopazarske mantije Nepečene i pečene mantije. Novopazarske mantije Nepečene i pečene mantije. Brašno mlaku vodu i so zamesiti u glatko testo u obliku lopte. Brašno mlaku vodu i so zamesiti u glatko testo u obliku lopte. Brašno mlaku vodu i so zamesiti u glatko testo u obliku lopte.

Zbog ovog tradicionalnog JELA će vam poći voda na usta. Zbog ovog tradicionalnog JELA će vam poći voda na usta. Zbog ovog tradicionalnog JELA će vam poći voda na usta. Kako je mahom stanovništvo Novog Pazara islamske veroispovesti primarno pripremalo mantije to je i razumljivo zbog čega je osnovni recept onaj koji podrazumeva upotrebu goveđeg mesa. Kako je mahom stanovništvo Novog Pazara islamske veroispovesti primarno pripremalo mantije to je i razumljivo zbog čega je osnovni recept onaj koji podrazumeva upotrebu goveđeg mesa. Kako je mahom stanovništvo Novog Pazara islamske veroispovesti primarno pripremalo mantije to je i razumljivo zbog čega je osnovni recept onaj koji podrazumeva upotrebu goveđeg mesa. Tu masu podeliti na dve ili tri loptice zavisno od toga koliko želite kora da napravite. Tu masu podeliti na dve ili tri loptice zavisno od toga koliko želite kora da napravite. Tu masu podeliti na dve ili tri loptice zavisno od toga koliko želite kora da napravite.

Malo ih zamastite i pecite u dobro zagrejanoj rerni 200 stepeni dok ne porumeni. Malo ih zamastite i pecite u dobro zagrejanoj rerni 200 stepeni dok ne porumeni. Malo ih zamastite i pecite u dobro zagrejanoj rerni 200 stepeni dok ne porumeni. Sastojci za tijesto 3 jufke800 g brašna TIP 500450 ml mlake vode1 supena kašika soli2 kašike. Sastojci za tijesto 3 jufke800 g brašna TIP 500450 ml mlake vode1 supena kašika soli2 kašike. Sastojci za tijesto 3 jufke800 g brašna TIP 500450 ml mlake vode1 supena kašika soli2 kašike. Novopazarske mantije so zaščitena nematerialna kulturna dediščina in je recept točno določen vse ostalo so pač neke izvedbe. Novopazarske mantije so zaščitena nematerialna kulturna dediščina in je recept točno določen vse ostalo so pač neke izvedbe. Novopazarske mantije so zaščitena nematerialna kulturna dediščina in je recept točno določen vse ostalo so pač neke izvedbe.

- 1 glavica crnog luka- 1 kg mlevenog telećeg mesa- malo mlake vode - jogurt - oko 250 g maslaca - 1 kisela pavlaka - 6 čenova belog luka - so biber- brašno Priprema. - 1 glavica crnog luka- 1 kg mlevenog telećeg mesa- malo mlake vode - jogurt - oko 250 g maslaca - 1 kisela pavlaka - 6 čenova belog luka - so biber- brašno Priprema. - 1 glavica crnog luka- 1 kg mlevenog telećeg mesa- malo mlake vode - jogurt - oko 250 g maslaca - 1 kisela pavlaka - 6 čenova belog luka - so biber- brašno Priprema. 1 kg brasna mekoga tip 500. 1 kg brasna mekoga tip 500. 1 kg brasna mekoga tip 500. Pustiti da testo odstoji pola sata. Pustiti da testo odstoji pola sata. Pustiti da testo odstoji pola sata.

500 gr junećeg. 500 gr junećeg. 500 gr junećeg. Prelivene mantije vratite u rernu dok ne upiju preliv 5-10 minuta. Prelivene mantije vratite u rernu dok ne upiju preliv 5-10 minuta. Prelivene mantije vratite u rernu dok ne upiju preliv 5-10 minuta. 1 kilogram mekog brašna 2 kašike soli 150 ml ulja 550 ml mlake vode. 1 kilogram mekog brašna 2 kašike soli 150 ml ulja 550 ml mlake vode. 1 kilogram mekog brašna 2 kašike soli 150 ml ulja 550 ml mlake vode.

750 gr brašna prosejati pa dodati so promešati malo rukom pa nalivati vodu i mesiti rukom. 750 gr brašna prosejati pa dodati so promešati malo rukom pa nalivati vodu i mesiti rukom. 750 gr brašna prosejati pa dodati so promešati malo rukom pa nalivati vodu i mesiti rukom. Podeliti na 5 jednakih delova svaka loptica ima otprilike 250 gr. Podeliti na 5 jednakih delova svaka loptica ima otprilike 250 gr. Podeliti na 5 jednakih delova svaka loptica ima otprilike 250 gr. Pečene mantije izvadite iz rerne i prelijte mešavinom jogurta i. Pečene mantije izvadite iz rerne i prelijte mešavinom jogurta i. Pečene mantije izvadite iz rerne i prelijte mešavinom jogurta i.

Kod nas u Bosni pite su omiljeno jelo tako da obavezno probajte mantije. Kod nas u Bosni pite su omiljeno jelo tako da obavezno probajte mantije. Kod nas u Bosni pite su omiljeno jelo tako da obavezno probajte mantije. Čuvene novopazarske mantije učiniće vaš jelovnik bogatijim za još jedno tradicionalno jelo. Čuvene novopazarske mantije učiniće vaš jelovnik bogatijim za još jedno tradicionalno jelo. Čuvene novopazarske mantije učiniće vaš jelovnik bogatijim za još jedno tradicionalno jelo. Recept pravi tradicionalni originalni Novopazarski dobili smo posredstvom našeg autora Dragane Rajblović od strane njenog prijatelja iz Novog Pazara gospodina Metka Šarenkapića i njegove majke kojima se ovom prilikom najtoplije zahvaljujemo. Recept pravi tradicionalni originalni Novopazarski dobili smo posredstvom našeg autora Dragane Rajblović od strane njenog prijatelja iz Novog Pazara gospodina Metka Šarenkapića i njegove majke kojima se ovom prilikom najtoplije zahvaljujemo. Recept pravi tradicionalni originalni Novopazarski dobili smo posredstvom našeg autora Dragane Rajblović od strane njenog prijatelja iz Novog Pazara gospodina Metka Šarenkapića i njegove majke kojima se ovom prilikom najtoplije zahvaljujemo.

Mantije staro tradicionalno jelo slično bureku jedino razlika je u motanju. Mantije staro tradicionalno jelo slično bureku jedino razlika je u motanju. Mantije staro tradicionalno jelo slično bureku jedino razlika je u motanju. 500 ml kiselog mleka. 500 ml kiselog mleka. 500 ml kiselog mleka. Zamijesiti tijesto koje ostavimo prekriveno 30 minuta da odstoji prije razvijanja. Zamijesiti tijesto koje ostavimo prekriveno 30 minuta da odstoji prije razvijanja. Zamijesiti tijesto koje ostavimo prekriveno 30 minuta da odstoji prije razvijanja.

Tople vode po potrebi. Tople vode po potrebi. Tople vode po potrebi. Kada porumene smanjiti temperaturu i peći mantije dok ne postanu hrskave. Kada porumene smanjiti temperaturu i peći mantije dok ne postanu hrskave. Kada porumene smanjiti temperaturu i peći mantije dok ne postanu hrskave. Find this Pin and more on recepti by Zoran Stojkovac. Find this Pin and more on recepti by Zoran Stojkovac. Find this Pin and more on recepti by Zoran Stojkovac.

450 ml mlake vode. 450 ml mlake vode. 450 ml mlake vode. Za spremanje peciva neophodno je pripremiti brašno vodu ulje so luk mleveno meso so biber jogurt. Za spremanje peciva neophodno je pripremiti brašno vodu ulje so luk mleveno meso so biber jogurt. Za spremanje peciva neophodno je pripremiti brašno vodu ulje so luk mleveno meso so biber jogurt. Testo razvući rukama i prstima i puniti nadevom zatim odvajati oblike za mantije. Testo razvući rukama i prstima i puniti nadevom zatim odvajati oblike za mantije. Testo razvući rukama i prstima i puniti nadevom zatim odvajati oblike za mantije.

RECEPT nije nam otkriven u toj radnji ali imamo drugi stari - Zamesiti 600 grama belog pšeničnog brašna 2-3dl vodeso i formirati jufkicu od glatkog testa. RECEPT nije nam otkriven u toj radnji ali imamo drugi stari - Zamesiti 600 grama belog pšeničnog brašna 2-3dl vodeso i formirati jufkicu od glatkog testa. RECEPT nije nam otkriven u toj radnji ali imamo drugi stari - Zamesiti 600 grama belog pšeničnog brašna 2-3dl vodeso i formirati jufkicu od glatkog testa. Ako ih niste probali biće vam jasno zašto sam ovo napisala kad vam se prvi put nepca budu susrela sa mantijama. Ako ih niste probali biće vam jasno zašto sam ovo napisala kad vam se prvi put nepca budu susrela sa mantijama. Ako ih niste probali biće vam jasno zašto sam ovo napisala kad vam se prvi put nepca budu susrela sa mantijama. Od profesora Nasera iz Ugostiteljesko-turističke škole iz Novog Pazara. Od profesora Nasera iz Ugostiteljesko-turističke škole iz Novog Pazara. Od profesora Nasera iz Ugostiteljesko-turističke škole iz Novog Pazara.

1000 g mljevenog mesa junetine. 1000 g mljevenog mesa junetine. 1000 g mljevenog mesa junetine. Mantije se pripravljajo tako da se sveže meso in surova čebula zgnetejo s soljo in poprom in se surovo ovije v vlečeno in nikakor listnato potem to niso mantije se spečejo in prelijejo z jogurtom. Mantije se pripravljajo tako da se sveže meso in surova čebula zgnetejo s soljo in poprom in se surovo ovije v vlečeno in nikakor listnato potem to niso mantije se spečejo in prelijejo z jogurtom. Mantije se pripravljajo tako da se sveže meso in surova čebula zgnetejo s soljo in poprom in se surovo ovije v vlečeno in nikakor listnato potem to niso mantije se spečejo in prelijejo z jogurtom. Prelivene mantije vratite u rernu dok ne upiju preliv otprilike 5-10 min. Prelivene mantije vratite u rernu dok ne upiju preliv otprilike 5-10 min. Prelivene mantije vratite u rernu dok ne upiju preliv otprilike 5-10 min.

Originalne novopazarske mantije. Originalne novopazarske mantije. Originalne novopazarske mantije. 1 čen belog luka. 1 čen belog luka. 1 čen belog luka. Naučite da spremite mantije a onda uživajte u ovom tradicionalnom jelu iz Sandžaka za koje recept nudi Letina kuhinja. Naučite da spremite mantije a onda uživajte u ovom tradicionalnom jelu iz Sandžaka za koje recept nudi Letina kuhinja. Naučite da spremite mantije a onda uživajte u ovom tradicionalnom jelu iz Sandžaka za koje recept nudi Letina kuhinja.

Pošalji recept Recepti Salate i predjela Domaći hleb pite i peciva Hleb Pite. Pošalji recept Recepti Salate i predjela Domaći hleb pite i peciva Hleb Pite. Pošalji recept Recepti Salate i predjela Domaći hleb pite i peciva Hleb Pite. Sastojci za tijesto 3 jufke 800 g brašna TIP 500. Sastojci za tijesto 3 jufke 800 g brašna TIP 500. Sastojci za tijesto 3 jufke 800 g brašna TIP 500.

Recept Novopazarske Mantije Recepti Com Macedonian Food Food Recipes

Recept Novopazarske Mantije Recepti Com Macedonian Food Food Recipes
Source Image @ www.pinterest.com

Sastojci za tijesto 3 jufke 800 g brašna TIP 500. Pošalji recept Recepti Salate i predjela Domaći hleb pite i peciva Hleb Pite. Your Novopazarske mantije recept pictures are available in this site. Novopazarske mantije recept are a topic that is being searched for and liked by netizens now. You can Find and Download or bookmark the Novopazarske mantije recept files here. Recept Novopazarske Mantije Recepti Com Macedonian Food Food Recipes

Novopazarske mantije recept | Recept Novopazarske Mantije Recepti Com Macedonian Food Food Recipes

Collection of Novopazarske mantije recept ~ Mantije redjati u podmazanu posudu za pečenje. Mantije redjati u podmazanu posudu za pečenje. Mantije redjati u podmazanu posudu za pečenje. Ostaviti pokriveno da stoji pola sata. Ostaviti pokriveno da stoji pola sata. Ostaviti pokriveno da stoji pola sata. Nakon toga preliti prelivom od jogurta i belog luka. Nakon toga preliti prelivom od jogurta i belog luka. Nakon toga preliti prelivom od jogurta i belog luka.

Pazarske mantije recept za mantije sa mesom. Pazarske mantije recept za mantije sa mesom. Pazarske mantije recept za mantije sa mesom. Testo umesiti zatim ostaviti da odstoji. Testo umesiti zatim ostaviti da odstoji. Testo umesiti zatim ostaviti da odstoji. NOVOPAZARSKE MANTIJE RECEPT Iznenađujuće jednostavno. NOVOPAZARSKE MANTIJE RECEPT Iznenađujuće jednostavno. NOVOPAZARSKE MANTIJE RECEPT Iznenađujuće jednostavno.

Ovo je recept koji se prenosi s kolena na koleno Sutra je prvi Svetski dan knedli koji je nastao na inicijativu Srbije. Ovo je recept koji se prenosi s kolena na koleno Sutra je prvi Svetski dan knedli koji je nastao na inicijativu Srbije. Ovo je recept koji se prenosi s kolena na koleno Sutra je prvi Svetski dan knedli koji je nastao na inicijativu Srbije. Peći na 200 stepeni 25-30 minuta. Peći na 200 stepeni 25-30 minuta. Peći na 200 stepeni 25-30 minuta. Ovo je recept koji sam dobila u Novom Pazaru. Ovo je recept koji sam dobila u Novom Pazaru. Ovo je recept koji sam dobila u Novom Pazaru.

NAPRAVITE NOVOPAZARSKE MANTIJE. NAPRAVITE NOVOPAZARSKE MANTIJE. NAPRAVITE NOVOPAZARSKE MANTIJE. Za to vreme napraviti nadev od mesa i luka i to dobro začiniti. Za to vreme napraviti nadev od mesa i luka i to dobro začiniti. Za to vreme napraviti nadev od mesa i luka i to dobro začiniti. RECEPT Pazarske mantije poznate su kao jelo koje ukusom podseća na burek a izgledom na male lopticeOno što pazarske mantije čini specifičnom jelom je tradicionalan način. RECEPT Pazarske mantije poznate su kao jelo koje ukusom podseća na burek a izgledom na male lopticeOno što pazarske mantije čini specifičnom jelom je tradicionalan način. RECEPT Pazarske mantije poznate su kao jelo koje ukusom podseća na burek a izgledom na male lopticeOno što pazarske mantije čini specifičnom jelom je tradicionalan način.

600 g brašna tip 400. 600 g brašna tip 400. 600 g brašna tip 400. Tradicionalno jelo jedinstvenog ukusa VIDEO Naslovna Najnovije Još. Tradicionalno jelo jedinstvenog ukusa VIDEO Naslovna Najnovije Još. Tradicionalno jelo jedinstvenog ukusa VIDEO Naslovna Najnovije Još. 800 gr brašna 1-2 kašičice soli 2 supene kašike ulja 500 ml mlake vode. 800 gr brašna 1-2 kašičice soli 2 supene kašike ulja 500 ml mlake vode. 800 gr brašna 1-2 kašičice soli 2 supene kašike ulja 500 ml mlake vode.

POTREBNI SASTOJCI ZA TIJESTO. POTREBNI SASTOJCI ZA TIJESTO. POTREBNI SASTOJCI ZA TIJESTO. Mantije poređajte u podmazan pleh ili tepsiju. Mantije poređajte u podmazan pleh ili tepsiju. Mantije poređajte u podmazan pleh ili tepsiju. 500 gr mlevena mesa. 500 gr mlevena mesa. 500 gr mlevena mesa.

Recept za Novopazarske Mantije. Recept za Novopazarske Mantije. Recept za Novopazarske Mantije. Evo i recepta za najpoznatije Telegrafrs zadržava sva prava nad sadržajem. Evo i recepta za najpoznatije Telegrafrs zadržava sva prava nad sadržajem. Evo i recepta za najpoznatije Telegrafrs zadržava sva prava nad sadržajem. Novopazarske mantije su kraljica svih pita. Novopazarske mantije su kraljica svih pita. Novopazarske mantije su kraljica svih pita.

Poznate su Novopazarske i Sjeničke mantije a ovo je sada recept za prave Bosanske MantijeKod nas u Bosni pite su omiljeno jelo tako da obavezno probajte mantije. Poznate su Novopazarske i Sjeničke mantije a ovo je sada recept za prave Bosanske MantijeKod nas u Bosni pite su omiljeno jelo tako da obavezno probajte mantije. Poznate su Novopazarske i Sjeničke mantije a ovo je sada recept za prave Bosanske MantijeKod nas u Bosni pite su omiljeno jelo tako da obavezno probajte mantije. Novopazarske mantije mantije jelo meso recept hrana i piće hrana zdravlje tradicija tradicionalna jela ishrana kuhinja teletina pavlaka beli luk crni luk testo. Novopazarske mantije mantije jelo meso recept hrana i piće hrana zdravlje tradicija tradicionalna jela ishrana kuhinja teletina pavlaka beli luk crni luk testo. Novopazarske mantije mantije jelo meso recept hrana i piće hrana zdravlje tradicija tradicionalna jela ishrana kuhinja teletina pavlaka beli luk crni luk testo. 1 supena kašika soli. 1 supena kašika soli. 1 supena kašika soli.

Potrebno je da se testo dobro izmesi. Potrebno je da se testo dobro izmesi. Potrebno je da se testo dobro izmesi. Novopazarske mantije Nepečene i pečene mantije. Novopazarske mantije Nepečene i pečene mantije. Novopazarske mantije Nepečene i pečene mantije. Brašno mlaku vodu i so zamesiti u glatko testo u obliku lopte. Brašno mlaku vodu i so zamesiti u glatko testo u obliku lopte. Brašno mlaku vodu i so zamesiti u glatko testo u obliku lopte.

Zbog ovog tradicionalnog JELA će vam poći voda na usta. Zbog ovog tradicionalnog JELA će vam poći voda na usta. Zbog ovog tradicionalnog JELA će vam poći voda na usta. Kako je mahom stanovništvo Novog Pazara islamske veroispovesti primarno pripremalo mantije to je i razumljivo zbog čega je osnovni recept onaj koji podrazumeva upotrebu goveđeg mesa. Kako je mahom stanovništvo Novog Pazara islamske veroispovesti primarno pripremalo mantije to je i razumljivo zbog čega je osnovni recept onaj koji podrazumeva upotrebu goveđeg mesa. Kako je mahom stanovništvo Novog Pazara islamske veroispovesti primarno pripremalo mantije to je i razumljivo zbog čega je osnovni recept onaj koji podrazumeva upotrebu goveđeg mesa. Tu masu podeliti na dve ili tri loptice zavisno od toga koliko želite kora da napravite. Tu masu podeliti na dve ili tri loptice zavisno od toga koliko želite kora da napravite. Tu masu podeliti na dve ili tri loptice zavisno od toga koliko želite kora da napravite.

Malo ih zamastite i pecite u dobro zagrejanoj rerni 200 stepeni dok ne porumeni. Malo ih zamastite i pecite u dobro zagrejanoj rerni 200 stepeni dok ne porumeni. Malo ih zamastite i pecite u dobro zagrejanoj rerni 200 stepeni dok ne porumeni. Sastojci za tijesto 3 jufke800 g brašna TIP 500450 ml mlake vode1 supena kašika soli2 kašike. Sastojci za tijesto 3 jufke800 g brašna TIP 500450 ml mlake vode1 supena kašika soli2 kašike. Sastojci za tijesto 3 jufke800 g brašna TIP 500450 ml mlake vode1 supena kašika soli2 kašike. Novopazarske mantije so zaščitena nematerialna kulturna dediščina in je recept točno določen vse ostalo so pač neke izvedbe. Novopazarske mantije so zaščitena nematerialna kulturna dediščina in je recept točno določen vse ostalo so pač neke izvedbe. Novopazarske mantije so zaščitena nematerialna kulturna dediščina in je recept točno določen vse ostalo so pač neke izvedbe.

- 1 glavica crnog luka- 1 kg mlevenog telećeg mesa- malo mlake vode - jogurt - oko 250 g maslaca - 1 kisela pavlaka - 6 čenova belog luka - so biber- brašno Priprema. - 1 glavica crnog luka- 1 kg mlevenog telećeg mesa- malo mlake vode - jogurt - oko 250 g maslaca - 1 kisela pavlaka - 6 čenova belog luka - so biber- brašno Priprema. - 1 glavica crnog luka- 1 kg mlevenog telećeg mesa- malo mlake vode - jogurt - oko 250 g maslaca - 1 kisela pavlaka - 6 čenova belog luka - so biber- brašno Priprema. 1 kg brasna mekoga tip 500. 1 kg brasna mekoga tip 500. 1 kg brasna mekoga tip 500. Pustiti da testo odstoji pola sata. Pustiti da testo odstoji pola sata. Pustiti da testo odstoji pola sata.

500 gr junećeg. 500 gr junećeg. 500 gr junećeg. Prelivene mantije vratite u rernu dok ne upiju preliv 5-10 minuta. Prelivene mantije vratite u rernu dok ne upiju preliv 5-10 minuta. Prelivene mantije vratite u rernu dok ne upiju preliv 5-10 minuta. 1 kilogram mekog brašna 2 kašike soli 150 ml ulja 550 ml mlake vode. 1 kilogram mekog brašna 2 kašike soli 150 ml ulja 550 ml mlake vode. 1 kilogram mekog brašna 2 kašike soli 150 ml ulja 550 ml mlake vode.

750 gr brašna prosejati pa dodati so promešati malo rukom pa nalivati vodu i mesiti rukom. 750 gr brašna prosejati pa dodati so promešati malo rukom pa nalivati vodu i mesiti rukom. 750 gr brašna prosejati pa dodati so promešati malo rukom pa nalivati vodu i mesiti rukom. Podeliti na 5 jednakih delova svaka loptica ima otprilike 250 gr. Podeliti na 5 jednakih delova svaka loptica ima otprilike 250 gr. Podeliti na 5 jednakih delova svaka loptica ima otprilike 250 gr. Pečene mantije izvadite iz rerne i prelijte mešavinom jogurta i. Pečene mantije izvadite iz rerne i prelijte mešavinom jogurta i. Pečene mantije izvadite iz rerne i prelijte mešavinom jogurta i.

Kod nas u Bosni pite su omiljeno jelo tako da obavezno probajte mantije. Kod nas u Bosni pite su omiljeno jelo tako da obavezno probajte mantije. Kod nas u Bosni pite su omiljeno jelo tako da obavezno probajte mantije. Čuvene novopazarske mantije učiniće vaš jelovnik bogatijim za još jedno tradicionalno jelo. Čuvene novopazarske mantije učiniće vaš jelovnik bogatijim za još jedno tradicionalno jelo. Čuvene novopazarske mantije učiniće vaš jelovnik bogatijim za još jedno tradicionalno jelo. Recept pravi tradicionalni originalni Novopazarski dobili smo posredstvom našeg autora Dragane Rajblović od strane njenog prijatelja iz Novog Pazara gospodina Metka Šarenkapića i njegove majke kojima se ovom prilikom najtoplije zahvaljujemo. Recept pravi tradicionalni originalni Novopazarski dobili smo posredstvom našeg autora Dragane Rajblović od strane njenog prijatelja iz Novog Pazara gospodina Metka Šarenkapića i njegove majke kojima se ovom prilikom najtoplije zahvaljujemo. Recept pravi tradicionalni originalni Novopazarski dobili smo posredstvom našeg autora Dragane Rajblović od strane njenog prijatelja iz Novog Pazara gospodina Metka Šarenkapića i njegove majke kojima se ovom prilikom najtoplije zahvaljujemo.

Mantije staro tradicionalno jelo slično bureku jedino razlika je u motanju. Mantije staro tradicionalno jelo slično bureku jedino razlika je u motanju. Mantije staro tradicionalno jelo slično bureku jedino razlika je u motanju. 500 ml kiselog mleka. 500 ml kiselog mleka. 500 ml kiselog mleka. Zamijesiti tijesto koje ostavimo prekriveno 30 minuta da odstoji prije razvijanja. Zamijesiti tijesto koje ostavimo prekriveno 30 minuta da odstoji prije razvijanja. Zamijesiti tijesto koje ostavimo prekriveno 30 minuta da odstoji prije razvijanja.

Tople vode po potrebi. Tople vode po potrebi. Tople vode po potrebi. Kada porumene smanjiti temperaturu i peći mantije dok ne postanu hrskave. Kada porumene smanjiti temperaturu i peći mantije dok ne postanu hrskave. Kada porumene smanjiti temperaturu i peći mantije dok ne postanu hrskave. Find this Pin and more on recepti by Zoran Stojkovac. Find this Pin and more on recepti by Zoran Stojkovac. Find this Pin and more on recepti by Zoran Stojkovac.

450 ml mlake vode. 450 ml mlake vode. 450 ml mlake vode. Za spremanje peciva neophodno je pripremiti brašno vodu ulje so luk mleveno meso so biber jogurt. Za spremanje peciva neophodno je pripremiti brašno vodu ulje so luk mleveno meso so biber jogurt. Za spremanje peciva neophodno je pripremiti brašno vodu ulje so luk mleveno meso so biber jogurt. Testo razvući rukama i prstima i puniti nadevom zatim odvajati oblike za mantije. Testo razvući rukama i prstima i puniti nadevom zatim odvajati oblike za mantije. Testo razvući rukama i prstima i puniti nadevom zatim odvajati oblike za mantije.

RECEPT nije nam otkriven u toj radnji ali imamo drugi stari - Zamesiti 600 grama belog pšeničnog brašna 2-3dl vodeso i formirati jufkicu od glatkog testa. RECEPT nije nam otkriven u toj radnji ali imamo drugi stari - Zamesiti 600 grama belog pšeničnog brašna 2-3dl vodeso i formirati jufkicu od glatkog testa. RECEPT nije nam otkriven u toj radnji ali imamo drugi stari - Zamesiti 600 grama belog pšeničnog brašna 2-3dl vodeso i formirati jufkicu od glatkog testa. Ako ih niste probali biće vam jasno zašto sam ovo napisala kad vam se prvi put nepca budu susrela sa mantijama. Ako ih niste probali biće vam jasno zašto sam ovo napisala kad vam se prvi put nepca budu susrela sa mantijama. Ako ih niste probali biće vam jasno zašto sam ovo napisala kad vam se prvi put nepca budu susrela sa mantijama. Od profesora Nasera iz Ugostiteljesko-turističke škole iz Novog Pazara. Od profesora Nasera iz Ugostiteljesko-turističke škole iz Novog Pazara. Od profesora Nasera iz Ugostiteljesko-turističke škole iz Novog Pazara.

1000 g mljevenog mesa junetine. 1000 g mljevenog mesa junetine. 1000 g mljevenog mesa junetine. Mantije se pripravljajo tako da se sveže meso in surova čebula zgnetejo s soljo in poprom in se surovo ovije v vlečeno in nikakor listnato potem to niso mantije se spečejo in prelijejo z jogurtom. Mantije se pripravljajo tako da se sveže meso in surova čebula zgnetejo s soljo in poprom in se surovo ovije v vlečeno in nikakor listnato potem to niso mantije se spečejo in prelijejo z jogurtom. Mantije se pripravljajo tako da se sveže meso in surova čebula zgnetejo s soljo in poprom in se surovo ovije v vlečeno in nikakor listnato potem to niso mantije se spečejo in prelijejo z jogurtom. Prelivene mantije vratite u rernu dok ne upiju preliv otprilike 5-10 min. Prelivene mantije vratite u rernu dok ne upiju preliv otprilike 5-10 min. Prelivene mantije vratite u rernu dok ne upiju preliv otprilike 5-10 min.

Originalne novopazarske mantije. Originalne novopazarske mantije. Originalne novopazarske mantije. 1 čen belog luka. 1 čen belog luka. 1 čen belog luka. Naučite da spremite mantije a onda uživajte u ovom tradicionalnom jelu iz Sandžaka za koje recept nudi Letina kuhinja. Naučite da spremite mantije a onda uživajte u ovom tradicionalnom jelu iz Sandžaka za koje recept nudi Letina kuhinja. Naučite da spremite mantije a onda uživajte u ovom tradicionalnom jelu iz Sandžaka za koje recept nudi Letina kuhinja.

Mantije Recipe Cooking And Baking Food Cooking Recipes

Mantije Recipe Cooking And Baking Food Cooking Recipes
Source Image @ www.pinterest.com

Pin On Domaca Kuhinja

Pin On Domaca Kuhinja
Source Image @ www.pinterest.com

Pin On Pite

Pin On Pite
Source Image @ www.pinterest.com

Pin On Pita

Pin On Pita
Source Image @ www.pinterest.com

Novopazarske Mantije Recipe Cooking Recipes Cooking Food

Novopazarske Mantije Recipe Cooking Recipes Cooking Food
Source Image @ www.pinterest.com

Pin On Pite

Pin On Pite
Source Image @ www.pinterest.com

Pin On Masas De Pan

Pin On Masas De Pan
Source Image @ www.pinterest.com

Recept Za Prave Bosanske Mantije Mantije Recept 303 Youtube In 2021 Essen

Recept Za Prave Bosanske Mantije Mantije Recept 303 Youtube In 2021 Essen
Source Image @ www.pinterest.com

Recept Za Prave Mantije Youtube In 2021 Serbian Recipes Foodie Recipes Food Receipes

Recept Za Prave Mantije Youtube In 2021 Serbian Recipes Foodie Recipes Food Receipes
Source Image @ www.pinterest.com

Novopazarske Mantije Recipe Cooking Recipes Foodie Recipes Serbian Recipes

Novopazarske Mantije Recipe Cooking Recipes Foodie Recipes Serbian Recipes
Source Image @ www.pinterest.com

Novopazarske Mantije Food Desserts Breakfast

Novopazarske Mantije Food Desserts Breakfast
Source Image @ co.pinterest.com

Pin On Recipes

Pin On Recipes
Source Image @ www.pinterest.com

Pin Auf Slana Jela

Pin Auf Slana Jela
Source Image @ www.pinterest.com

Pin On Recepti

Pin On Recepti
Source Image @ sk.pinterest.com

Pin On Bosanska Kuhinja

Pin On Bosanska Kuhinja
Source Image @ www.pinterest.com

Recept Za Prave Mantije Recipes Food Desserts

Recept Za Prave Mantije Recipes Food Desserts
Source Image @ www.pinterest.com

Pin On Food

Pin On Food
Source Image @ www.pinterest.com

Sandzacke Mantije Rezept Essen Rezepte Essensrezepte Kochrezepte

Sandzacke Mantije Rezept Essen Rezepte Essensrezepte Kochrezepte
Source Image @ www.pinterest.com

Pin On Rucak

Pin On Rucak
Source Image @ www.pinterest.com

Bagikan Artikel

LihatTutupKomentar

ads1

close